Börsikommentaar: üheaegselt kallim dollar ja kallim kuld

17. juuli 2006, 09:15

Tavapäraselt on sedasi, et dollari nõrkus tõstab kulla hinda ja vastupidi.

Seekord on kulla hind on tõusnud ja dollar on kah tugevnenud.

Unts kulda maksis kella 9 ajal 693,63 dollarit. Euro maksis 1,2629 dollarit ehk dollar pea 12,39 krooni.

Kuld ja Šveitsi frank on traditsiooniliselt rahale kindlad sadamad ajaks, mil valitsevad konfliktid. Varem täitis seda rolli ka USA dollar, vahepeal Jaapani jeen. Nüüd on huvitav märkida, et terrorismiga kompromissitut sõda pidava riigi valuuta tugevneb terroristidega peetavate lahingute ajal. Jutt käib Iisraeli sõjast Liibanonis.

Jaapan on turvavaluuta staatuse kaotanud seoses Põhja-Korea sõjalise aktiivsuse kasvuga, mis on sundinud Jaapanit hakkama uurima oma põhiseadust, et kas neil on võimalust anda ennetavat sõjalist lööki Põhja-Korea raketibaaside pihta.

Aasias on tänane börsipäev valdavalt punane, mis signaliseerib langevaid aktsiahindu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing