EPL: Soome turistide arv Tallinnas võib tulevikus väheneda

19. juuli 2006, 07:29

Tallinnas käivate Soome turistide hulk väheneb, kuna hotellihinnad on kõrged.

Ikaalisteni reisibüroo juhi Jyrki Taloneni sõnul on Tallinna hotellid hinnad paika pannud Soome turu järgi. 'Hinnad ei vasta aga turistide ootustele,' märkis ta. Eesti Päevalehe vahendatud Aamulehti andmetel langes eelmisel aastal Tallinna külastanud Soome turistide arv 11 protsenti.

Esimest korda langes soomlaste osakaal Tallinna külastanud turistidest alla poole. Soomlaste järel tulevad sakslased, rootslased, venelased, britid ja norralased.

Jyrki Talonen usub, et talvel Tallinnas valmivad mitu suurt hotelli tihendavad konkurentsi ja see langetab ka hindu. 'Nii läks Riias,' märkis ta. 'Hotellihinnad läksid üles, kui Riia sattus odavlennureiside kaardile. Seejärel uued hotellid suurendasid konkurentsi.'

Soomlased peatuvad Tallinnas üha vähem ka seepärast, et eelistavad järjest rohkem Pärnut ja Haapsalu või sõidavad edasi Lätti-Leetu.

Ka Tallink Finland OY juht Keijo Mehtonen rääkis, et firma müük jäi juunis oluliselt alla eelmise aasta sama aja tulemustele, kuid ta lootis olukorra paranemist. 'Tallinn paelub endiselt,' kinnitas ta soomlaste kohta. 'Enne mindi Tallinna ehk odava hinna pärast, kuid nüüd tuleks rõhuda kvaliteedile. Turistide tõmme ei tule iseenesest, teenuseid peab arendama nii, et hinna ja kvaliteedi suhe meelitaks.'

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing