ÄP 5 aastat tagasi: Tööjõukulude kasv viitab tööpuuduse vähenemisele

ÄP 24. juuli 2006, 00:00

Ettevõtete tööjõukulud kasvasid selle aasta esimeses kvartalis aastataguse ajaga võrreldes 18% 7,2 miljardi kroonini. Seevastu keskmine palk suurenes samal perioodil ainult 13 ja ettevõtete realiseerimise netokäive 16%. See, et tööjõukulud kasvasid kiiremini kui keskmine palk, lubab prognoosida tööhõive suurenemist ja keskmise palga senisest jõudsamat tõusu järgnevates kvartalites. Äripäeva arvates on Eesti tööjõuturul ja -hõives aset leidmas positiivsed muutused, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi oma juhtkirjas.

5%-line vahe tööjõukuludes ja keskmises palgas on liiga suur, et tegemist oleks statistilise veaga. Kuigi tööjõukulude kasv pole ettevõtluse seisukohalt üldjuhul positiivne - see pärsib konkurentsivõimet välisturgudel -, siis sama asja sotsiaalsed aspektid on vaieldamatult rõõmustavad.

Hetkeseis: Tööpuudus on rekordiliselt madalal, palgad ja ettevõtjate kulud jätkavad kasvu. Hansabank Marketsi meelest on palgakasv ja inflatsioon Eestile tõsised probleemid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing