Heldur Meerits peab Rakvere Lihakombinaadi hinda liiga madalaks

ÄP 24. juuli 2006, 00:00

"Väikeaktsionäridele pakutav hind on ebaõiglaselt madal," ütles Eesti Investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits.

Tema hinnangul võiks HK Ruokatalo maksta vähemalt 30protsendilist preemiat, sest tegemist on sundülevõtmisega ja investorid jäetakse ilma nende omandist.

Soome lihatootja omandas 2000. aastal Rakvere Lihakombinaadis 75,5% osaluse ning tegi 2003. aastal väikeaktsionäride väljaostmise ettepaneku hinnaga, mis oli 31% kõrgem kui eelmise kuue kuu aktsiahinna keskmine.

Väikeaktsionärid lükkasid pakkumise tagasi ja seoses HK Ruokatalo osaluse kasvuga üle 95% ettevõtte aktsiatest otsustati rakendada väikeaktsionäride suhtes sundülevõtmist hinnaga 45,5 krooni aktsia kohta, mis oli pakkumise tegemise hetkel 3% rohkem kehtivast börsihinnast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing