Norsk vedas Euroopa tõusule

Peeter Teder 26. juuli 2006, 00:00

Euroopa aktsiad tõusid eile teist päeva järjest, mõjutatuna toorainehindade kerkimisest.

Suurimad tõusjad olid Norra üks suurimaid naftatootjaid Norsk Hydro ja autotootja Valeo. Norsk Hydro, mis kuulub ühtlasi ka maailma suurimate alumiiniumitootjate hulka, raporteeris teise kvartali kasumi 51protsendilisest suurenemisest. Firma teenis teises kvartalis 5,39 miljardit Norra krooni (10,6 miljardit Eesti krooni) puhaskasumit. See ületas ka analüütikute ootusi, milleks oli keskmiselt 5,02 miljardit Norra krooni. Norsk Hydro aktsia tegi tulemuste peale 5,8protsendilise hüppe üles ja maksis 172,5 Norra krooni.

Euroopa suurimate autoosade tootjate hulka kuuluv Valeo teatas kasumi 48protsendilisest kasvust. Firma teise kvartali puhaskasum ulatus 71 miljoni euroni (1,11 miljardi kroonini). Kasum ületas ka analüütikute ootusi, kes olid oodanud keskmiselt 52 miljoni eurost näitajat. Valeo aktsia rallis 9,9 protsenti ja maksis 27,81 eurot.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 kosus 0,3 protsenti ning oli 321,21 punkti.

USA aktsiaindeksid alustasid päeva langusega. Aktsiatest oli olulisim kukkuja kullerifirma UPS aktsia. Kukkumise põhjus oli nõrk kasumiennustus, mille kohaselt maailma suurima kullerifirma kasumiks tuleb 87 kuni 91 USA senti aktsia kohta. Analüütikud olid oodanud keskmiselt 97sendist kasumit aktsia kohta. UPSi aktsia läks prognoosi peale vabalangusesse, kukkudes 12 protsenti ning makstes 70,60 dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing