Elcoteqi kasum kukkus järsult, firma kärpis väljavaateid

26. juuli 2006, 10:05

Elcoteqi teise kvartali kasum kukkus 47% ning ettevõte alandas ka 2006. aasta müügiprognoose, vahendas Bloomberg.

Moobiltelefonide tootja teise kvartali kasum kahanes 8,3 miljonilt eurolt 4,4 miljonile eurole (69 miljonile kroonile). Käive tõusis 4,8%, 1,03 miljardi euroni.

Kui kevadel oli Elcoteq prognoosinud, et aasta müügikasv tuleb turu keskmisest selgelt kiirem, siis nüüd võeti sõnad tagasi ja öeldi, et kasv tuleb turu keskmisega samas tempos. Kolmanda kvartali müük tõenäoliselt tõuseb, kuid ärikasum jääb eelmise aastaga samale tasemele.

Kuigi mobiilide nõudlus on paranenud, vähendab Elcoteqi kasumlikkust kasvav konkurents allhankijate vahel. Seetõttu on firma üritanud võita rohkem tellimusi näiteks kaabel-TV seadmetele, et vähendada sõltuvust mobiiltelefonidest.

Elcoteqi peamised konkurendid 50 miljardi dollarilise mahuga mobiiltelefonide allhanke turul on Flextronics, Solectron, Celestica ja Hon Hai Precision Industry. 69% Elcoteqi toodangust läheb Nokiale ja Ericssonile.

Elcoteqi aktsia reageeris tulemustele rohkem kui 10 protsendise langusega ning maksis täna hommikul 13,8 eurot.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing