ELi odavaimad autod Taanis

02. august 2006, 09:55

Euroopa Komisjoni värske hinnavõrdlus näitab, et kui maksusid mitte arvestada, siis odavaimad autode hinnad on ELi 25 liikmesriigist Taanis.

12 riigiga eurotsoonis on odavaimad hinnad Soomes ja kõrgeimaid Saksamaal. Kümnest 2005. a enimmüüdud automargist on suurimad hinnakäärid Ford Focuse puhul, mis maksab Saksamaal ligi 30% rohkem kui Soomes. Selline vahe tähendab Soomes auto ostnud sakslasele umbes 4000 euro suurust säästu, kirjutab raport.

ELi uutest liikmesriikidest on odavaimad hinnad Ungaris – Soomega võrreldes on hinnad 5,5% madalamad. Tšehhit märgib raport kui ELi kõrgeimate hindadega riiki, kus autode hinnad on 7,3% üle ELi keskmise. Üldiselt on aga uutes liikmesriikides eelkõige väikeautode hinnad madalamad kui vanades liikmesriikides.

Komisjoni hinnavõrdlus näitab, et liikmesriigiti on erinevused jätkuvalt suured ning et erilist hindade ühtlustumist pole toimunud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing