Avariikahjud korvab lapsevanem

Margo Jõgi 04. august 2006, 00:00

Eeldades, et tegemist on motorolleriga, millel ei pea olema registreerimismärki, ei kehti sellele kohustusliku liikluskindlustuse regulatsioon ning vaadata tuleb tekitatud kahju eest vastutamise üldsätteid.

Avariis tekitatud kahjud hüvitab isik, kes on vastutav nende tekkimise eest. Alla 14aastane isik ei vastuta tekitatud kahju eest ise, vaid tema poolt õigusvastaselt tekitatud kahju eest vastutavad tema vanemad või eestkostja, sõltumata nende süüst.

Ka 14-18aastase isiku poolt tekitatud kahju eest vastutavad süüst sõltumata tema vanemad või eestkostja, kui nad ei tõenda, et nad on teinud kõik, mida saab mõistlikult oodata, et ära hoida kahju tekitamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing