Tarkuseteri kogub suvistelt messidelt

Teet Reier 07. august 2006, 00:00

Katusepanijatel on tänavusel suvel ilmselt lausa lust tööd teha olnud. Peaaegu paar kuud pole olnud tarvis vihmapühasid pidada.

Samuti pole töömeestel tarvitsenud karta, et ehitustander paduvihmaga porimülkaks muutub või vundamendiaugust vett välja pumpama peab. Kahju vaid haljastajatest, kes sellise kuivaga peavad uusi aiaruume voolikuveega elus hoidma, ei saa ju kallist taimmaterjali lasta kuiva pärast hukka minna.

Kehv suvi on ilmselt ka aiatehnika müüjatel, sest mida sa pakud muruniidukeid ning trimmereid, kui rohi kasvamise asemel kollaste laikudena aias kõrbeb ja kidub. Loodetavasti seda vihmakest ikka tuleb, sest muidu tuleb järgmist kevadet alustada taas ulatusliku murukülviga.

Siinkohal muutuvad arusaadavaks ka tänavusel Soome elamumessil nähtud minimalistlikud aiakujundused, kus suured pinnad kivide ning puukooremultsiga kaetud. Väikseid taimerühmi oli eelkõige kohtades, millele avanes vaade aiapoolsetest akendest. Murupinnad olematud, parajad robotniidukile pooleks tunniks näksida jätta.

Meie oludesse sobimatud tundusid ka elamumessil nähtud ridaelamute kuuriboksid, mis asusid hoonest eraldi ja mille uks otse tänavale avanes. Meil ei julgeks sellise paigutusega abiruumi isegi mitte küttepuid jätta, jalgratastest-suuskadest rääkimata.

Samas hiilgasid turvalisusega laste mänguväljakud, kus näiteks meilgi aastakümneid tuntud kaarjate ronimisredelite ülaosas puudusid pulgad, neid asendas jämedatest köitest võrk. Nii ei pudise tippujõudnud laps sealt vähese käterammu tõttu alla, vaid saab kooskõlas euroliidu turvanõuetega oma teed jätkata.

Kui juba põhjanaabrite suvila- ning eramutrendid jutuks tulid, siis neist saab pikemalt lugeda Oma Maja sisukülgedel. Ehk on, mida omale kõrva taha panna või teistele soovitada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing