Eesti Pank: inflatsiooni hoiab üleval nafta ja toiduainete hind

Airi Ilisson 07. august 2006, 12:17

Eesti Panga hinnangul on küllalt tõenäoline, et inflatsioonitempo jääb ka lähikuudel 4% kanti.

“Juulis algas maailmaturul nafta hinna uus tõusutsükkel ja see kajastub ka meie tarbijahinnaindeksis. Samuti jätkus köögivilja kallinemine ning eluasemega seotud kulude kasv,” kommenteeris Eesti Panga keskpangapoliitika osakonna nõunik Andres Saarniit.

Saarniit ütles, et kuna naftahinna langust pole näha, kuiv suvi on põllumehele ebasoodne ning kiire laenukasv jätkub, siis muutub inflatsioonitempo langemine alla nelja protsendi lähikuudel järjest vähetõenäolisemaks. Ka euroalal on tarbijahindade kasv viimastel kuudel olnud soovitust kõrgem ehk 2,5 protsendi ringis. Euroopa Keskpanga eesmärk on hoida euroala inflatsioon natuke alla kahe protsendi tasemel.

Statistikaameti teatel kallines tarbijakorv juulis eelmise kuuga võrreldes 0,5 protsenti. Eelmise aasta juuliga võrreldes on tarbijahinnad kasvanud 4,5 protsenti, mis on lähedane käesoleva aasta esimese poole keskmisele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing