Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Välisministeerium lähetab konsulaarmissiooni Austraaliasse ja Uus-Meremaale

Airi Ilisson 07. august 2006, 12:51

11. augustist kuni 9. septembrini osutab Eesti aupeakonsulaadis Sydneys sinna ajutiselt lähetatud konsul konsulaarteenuseid ja annab vajadusel abi.

Nimetatud ajavahemikul siirdub konsul toiminguid sooritama ka Perthi, Melbourne’i ja Hobartisse, 1. septembrist kuni 4. septembrini osutab lähetatud konsul konsulaarteenuseid Uus-Meremaal.

Eestit esindavad Austraalias 3 aukonsulit: aupeakonsul Malle Tohver Tinni ja auasekonsul Vella Pihlak Sydneys, konsulaarpiirkonnaga kogu Austraalia ning aukonsul Neil Ruut Hobartis, konsulaarpiirkonnaga Tasmaania. Aukonsulite pädevus aga ei võimalda paljusid konsulaartoiminguid sooritada.

Vastavalt konsulaarseadusele lähetatakse konsulaarmissioone riikidesse, kus Eestil puuduvad välisesindused, kuid esineb põhjendatud vajadus konsulaartoimingute järele, näiteks kus on suur Eesti kodanike kogukond.

Austraalias elab hinnanguliselt suuruselt kuues eestlaste ja nende järeltulijate kogukond maailmas pärast Venemaad, USAd, Kanadat, Soomet ja Rootsit.

Mullu toimusid konsulaarmissioonid Brasiiliasse Eesti aupeakonsulaati Sao Paolos (12.-19. märts); Austraaliasse Eesti aupeakonsulaati Sydneys (31. mai - 9. juuli) ning Venezuelasse Eesti aukonsulaati Valencias (15. oktoober - 22. oktoober). 2006. aastal toimus konsulaarmissioon Argentinasse Eesti aukonsulaati Buenos Aireses (26. mai - 4. juuni).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing