EPL: Alkoholi “isikukoodi” on agaralt kontrollitud

08. august 2006, 07:27

Eilse päeva seisuga oli maksu- ja tolliameti internetileheküljel kange alkoholi maksumärgi abil alkoholi legaalsust kontrollitud 254 korral.

See tähendab, et iga päev on tehtud peaaegu seitse päringut, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sisestades päringusüsteemi ostetud alkoholi pudelikorgil oleva n-ö isikukoodi, saab vastuseks, kas ostetud pudelilt on aktsiis tasutud või mitte ning millise mahu ja kangusega alkoholi kohta see kehtib.

Maksuameti hinnangul näitab suur päringute arv, et inimestele läheb see teema korda ning neile on oluline tarbida legaalset alkoholi, vahendab pressiesindaja Liis Plakk. 'Päringu abil saab tarbija veenduda, et ostetav alkohol on legaalne ning tagatud on toote kvaliteet,' sõnas Plakk.

Vastav päringusüsteem on avatud natuke rohkem kui üks kuu ehk 1. juulist, samast päevast, mil maksumärkidega alkohol müügile jõudis.

30. septembrini võib müüa veel ka maksumärgistamata alkoholi, pärast seda ei tohi isikukoodita kanget napsi müügil olla. Et uuele süsteemile üleminek sujuks tõrgeteta, soovitab maksuamet tarbijal osta praegu eelkõige maksumärgistamata alkoholi, et see saaks nõutud kuupäevaks realiseeritud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing