America Online lasi välja tasuta viirusetõrje tarkvara

Enn Heinsoo 11. august 2006, 00:00

America Online väljastas sel nädalal tasuta viirusetõrje tarkvara teenuse, arendatud koostöös Kasperskyga.

Tarkvara, mida tuntakse nime all Active Virus Shield, võimaldab reaalajas skaneerida dokumente, e-posti ja laeb uuendusi alla pea iga tund. Programm on osa AOLi uuendustest, mis pakuvad kasutajatele tasuta tooteid.

Active Virus Shield on sisult küll väga sarnane Kaspersky Antivirus 6ga, kuid puudu on mõned olulised omadused. Näiteks ei uuri programm veebiliikluse vahemälu ega muud taolist, mida Kaspersky Antiviruses nimetatakse Web Antiviruse omaduseks. Samuti on välja võetud erinevaid seadistusvõimalusi.

Programm on loodud selliselt, et ta jälgib pidevalt arvutis toimuvat ning on võimalikult süsteemi ressursside säästlik. Selleks on määratud, et kui jookseb korraga rohkem tarkvara ning süsteem on koormatud, siis programm hoiab tagasi ning vastupidi.

Lisana on Active Virus Shield ühilduv Microsoft Windowsi Internet Exploreriga, mis võimaldab reaalajas jälgida külastatavate veebilehtede turvalisust. IE lisaga on kaasas ka soovimatute hüpikakende blokeerija.

Muidugi ei ole sellest võimalusest kasu neil, kes kasutavaid teisi veebilehitsejaid, kuid paraku on IE veel üks levinumaid lehitsejaid just Microsofti toodetega integreerituse tõttu ning selle turvalisus samas üks madalamaid. Kas programm ka Internet Explorer 7-t toetama hakkab, on teadmata.

Väidetavalt on tarkvara optimaalne ka nende sülearvutitega töötamiseks, mis kasutavad Intel Centrino Mobile tehnoloogiat. Samuti on programm loodud töötama koos Inteli protsessoritega, mis kasutavad Hyper Threadingu tehnoloogiat.

Tasuta antiviirusprogramme on teisigi, kuid meeles tasub pidada, et enamasti tuleb vana viirusetõrje tarkvara enne uue paigaldamist arvutist eemaldada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing