Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Symantec leidis Windows Vistast turvaauke

ÄP 11. august 2006, 00:00

Tarkvara tootja Symantec uuris uue Microsofti operatsioonisüsteemi Windows Vista turvalisust ning leidis mõningaid auke.

News.com.com kirjutab, et Symanteci turvalisuse peauurija Matthew Conoveri sõnul leidub süsteemis teatud nõrkusi, mida on võimalik ära kasutada operatsioonisüsteemi tuuma kaitsvatest tõketest mööda pääsemiseks.

Vistasse on sisse ehitatud mitmeid tõkkeid, mis ei anna pahatahtlikule koodile juurdepääsu operatsioonisüsteemi tuumale. Symantec teatas, et need uuendused on testversiooni kohta üpris vettpidavad ning vähendavad tunduvalt operatsioonisüsteemi haavatavust.

Microsoft suhtus Symanteci raportisse kui vananenud uudisesse, kuna uurimus rajanes Vista beetaversioonil, mis on juba mitu kuud kättesaadav. Väidetavalt on selle aja jooksul palju vigu juba parandatud ning süsteemi turvalisust tõstetud. Samuti tänas Microsoft Symanteci tagasiside eest, kuigi nentis, et selle analüüsi avalikustamine oli teatud määral ebatavaline.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing