EPL: Eesti Posti juht kaebas tüütu konkurendi peale

14. august 2006, 07:46

Eesti Posti nõukogu esimees Jüri Ehasalu kaebas konkurendi peale, kui sai teada, et Eesti Posti asemel toimetas talle Starmani arve koju hoopiski D2D OÜ.

Ehasalu arvates rikkus D2D OÜ kehtivat postiseadust, kuna selle järgi on kuni 50 grammi kaaluva kirja riigisisese kohaletoimetamise ainuõigus vaid Eesti Postil, postiseaduses sätestatud universaalse postiteenuse osutajal. D2D on 2002. aasta 24. mail sideametis registreeritud kullerpostiteenuse osutaja, kirjutab Eesti Päevaleht.

Juulis esitas Ehasalu sideametile konkurendi tegevuse peale vastava kaebuse. Sideameti peadirektor Ando Rehemaa pöördus omakorda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kui postiseaduse väljatöötanud valitsusasutuse poole. Ta tahtis teada saada, kas D2D võib postiseaduse nõuete kohaselt senist tegevust jätkata ja kui kaua veel.

See, et Ehasalu võttis vaevaks asjaga tegelda, ajas naerma D2D OÜ tegevjuhi Olle Koobi, kelle meelest on nende väike kullerifirma monopolile kogu aeg pinnuks silmas olnud.

'Eesti Postil on nii suur soov meist lahti saada, et neil pole isegi aega uurida, mida seadus lubab,' sõnas Koop, kes pidas silmas uues postiseaduses lubatud üleminekuaega. Ta lisas, et kui 1. juulist hakkas kehtima uus postiseadus, tahtis Eesti Post kõigepealt tõsta lihtkirja hinda, siis aga sulgeda postkontoreid. Väide, nagu tehtaks kõike kliendi huvide nimel, on Koobi arvates suisa vale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske vastusest selgus, et praegu tegutsevatele postiteenuste osutajatele on ette nähtud üleminekuaeg selle aasta 1. oktoobrini.

D2D on Eesti Posti kõrval ainus teenusepakkuja, kelle kullerid kannavad saadetisi kahte kolmandikku Eesti postkastidest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing