EPL: Priit Heinsalu jättis firma juhtimise Afganistani nimel

14. august 2006, 08:01

Aastaid reklaamiäriga tegelenud Priit Heinsalu kutsub oma eeskujuga riiki teenima.

44aastane reservohvitser Heinsalu lendas eile Londoni kaudu Afganistani Kandahari, kus ta järgmised pool aastat teenib teabeohvitserina NATO vägede staabis. Selleks loobus ta tasuvast tööst suhtekorraldusfirma Corpore juhatajana, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Kõik head haritlased, kes on ülikooli lõpuks sada raamatut läbi lugenud, peaksid ka kolm aastat riiki teenima,' ütles Heinsalu, kes on erialalt matemaatik. 'Mina olen juba kolm aastat riiki teeninud, aga leidsin, et aastakese võiks veel.'

Heinsalu oli 1990ndate algul taastatud Eesti Vabariigi kaitseministeeriumi esimene kantsler ning enne seda Tartu ülikooli rektori Jüri Kärneri abi, kelle eestvõttel taastati usuteaduskond ja meelitati ülikooli esimese välisõppejõuna õpetama Rein Taagepera. Hiljem on Heinsalu ajanud peamiselt reklaamiäri.

Kandaharis ei hakka Heinsalu töötama koos seal viibiva Eesti üksusega – tema põhitöökoht on NATO vägede brigaadistaabis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing