Reklaam trügib mobiiltelefoni

16. august 2006, 12:16

Peale aastaid kestnud kõhklusi hakkavad USA operaatorfirmad oma mobiilivõrkudes edastama reklaami, kirjutab The Wall Street Journal.

USA mobiilside ettevõtted Sprint Nextel Corp. ja Verizon Wireless on selle aasta algusest katsetanud ribareklaami levitamist oma traadita info- ja meelelahutusteenustes. Sprint Nextel Corp. on samal eesmärgil testinud ka videoreklaame, mis ilmuvad enne teenuse kasutamist kümneks sekundiks telefoni ekraanile. Sprint tutvustab oma uut programmi tõenäoliselt juba lähinädalate jooksul.

Praegu on veel selgusetu, kuidas kliendid taolise reklaami vastu võtavad, samuti tuleb ületada mõningad tehnilised kitsaskohad, mis puudutavad reklaamide esitamist mitmesugustel pisikestel ekraanidel ja erinevates võrkudes.

Enamus traadita internetilehekülgi praegu veel reklaami ei sisalda. Kui mõnel meediafirmal isegi neid oma traadita lehekülgedel on, siis enamik mobiiltelefonide kasutajatest limiteerib telefonioperaatorite hallatavate lehtede kuvamist. Mobiilsideoperaatorid aga kontrollivad väga suurt osa traadita interneti turust ja seepärast oodatakse sinna reklaamide lisamisel traadita internetireklaami tohutut levimist.

Uus teenus võib postiivselt mõjuda operaatorite majandustulemusetele. Euroopas mobiilside teenust pakkuv 3 UK on mobiiltelefonireklaame kasutanud juba umbes aasta, muuhulgas tehakse koostööd Adidase, Apple ja videomängude tootja Electronic Arts acute;iga.

'Me oleme absoluutselt kindlad, et oluline osa meie järgmise viie aasta kasumist tuleb just pakutavast reklaamist,' ütles 3 UK muusika ja televisiooni direktor Mark Joseph.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing