PM: Haigekassa teenindusbüroode töö võtavad üle maavalitsused

17. august 2006, 07:53

Haigekassa nõukogu otsustas eile, et haigekassa maakondlike teenindusbüroode töö võiks lisaks postkontoritele üle võtta ka maavalitsuste sotsiaalosakonnad.

Nõukogu kohustas haigekassa juhatust maavalitsustega selle üle läbi rääkima, kirjutab Postimees.

Haigekassa sulges väikesed maakondlikud teenindusbürood 1. augustil, millele järgnes kohe maavanemate protestikiri, kus nõuti nende taasavamist.

Haigekassa nõukogu eilsel erakorralisel istungil lepiti kokku, et juba suletud büroosid uuesti ei avata, kuid juhatus hakkab pidama maavalitsustega läbirääkimisi, et elanikke hakkaksid teenindama lisaks postkontoritele ka maavalitsuste sotsiaalosakondade töötajad.

Sotsiaalministeeriumi abiminister Peeter Laasik hindas eile pakutud lahenduse heaks. 'Maavalitsuste sotsiaaltöötajate taust võimaldab anda inimestele postitöötajatest sisulisemat infot,' sõnas Laasik.

Laasiku kinnitusel ei kaasne maavalitsustes haigekassa esinduste avamisega suuri kulutusi.

Põlva maavanem Urmas Klaas nimetas haigekassa nõukogu otsust parimaks halbade valikute seas. 2Hea, kui kõigil inimestel sõltumata elukohast on teada, kuhu pöörduda ja kelle käest oma küsimustele vastuseid saada,' ütles maavanem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing