Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rahandusminister tutvustas Rahvusvahelisele Valuutafondile valitsuse eelarvepoliitikat

17. august 2006, 15:16

Eilsel kohtumisel Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) andis rahandusminister Aivar Sõerd ülevaate Eesti majandusarengust ning valitsuse eelarvepoliitikast.

Kohtumisel tõdeti, et eelarve ülelaekumised tuleks suunata reservidesse, teatas ministeerium. 'Olukorras, kus majanduskasv ületab potentsiaali, peaks riigieelarve olema märgatavas ülejäägis nii sellel kui ka järgmisel aastal,' kinnitas rahandusminister IMFi esindajatele. 'Jätkame jätkusuutliku eelarvepoliitikaga ning eelarvete koostamisel lähtume rangelt riigi eelarvestrateegias kokkulepitud pikaajalisest raamistikust.'

IMF viibib Eestis kümnepäevasel missioonil, mille eesmärgiks on arutada Eesti riigi esindajate ning ettevõtjatega mitmeid majanduspoliitilisi küsimusi. Põhilisteks teemadeks on Eesti majanduse tänane seis ning majandusprognoos, eelarve- ja rahapoliitika, samuti eurole ülemineku perspektiiv, Euroopa Liidu struktuurivahendite kasutamisega seonduv ja palju muud. Visiidi lõpus avaldatakse kokkuvõte esialgsete järelduste ja soovitustega Eesti valitsusele.

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad arutavad kõigi liikmesriikidega tähtsamaid majanduspoliitilisi küsimusi, eesmärgiga hoida rahvusvahelise rahasüsteemi stabiilsust. Eesti on IMFi liige alates 1992. aastast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing