Näpi saeveski juht valis uue väljakutse

Väinu Rozental 18. august 2006, 00:00

Haidla on kolmas saeveski tippjuht, kes on viimase kaheksa kuu jooksul töökohta vahetanud. Eelmise aasta detsembris loobus Imavere saeveski juhtimisest Peedo Pihlak ja tänavu kevadel ASi Toftan juhataja kohast Tiit Kolk.

"Vajasin uut väljakutset, sest Näpis on ettevõte välja arendatud ja seal tuleb vaid igapäevast tegevust juhtida," põhjendas Jaano Haidla töökoha vahetust. "Vajasin ka eluviisis muudatust - olen seitse aastat sõitnud igal tööpäeval Tallinnast Rakverre." Graanul Investi peakontor asub Tallinnas.

Rakvere külje all asuva Näpi saeveski uueks juhatajaks sai ettevõttes kaheksa aastat tootmisjuhina töötanud Tõnu Saaber. "Jätkame samas suunas ehk rõhume järjest enam saematerjali hööveldamisele," rääkis Saaber. "Vääristame oma saematerjali ja igal aastal on suurenenud ka Venemaalt sisse ostetud saematerjali kogused." Saaberi andmeil hööveldab Näpi saeveski kuus umbes 8000 tihumeetrit saematerjali, millest üle poole on importmaterjal.

Saepurugraanulite tootja Graanul Investi nõukogu liikme, endise Sylvesteri finantsdirektori Kuno Libliku sõnul leidsid omanikud, et kiiresti arenevat ettevõtet tuleks jõuliselt administreerida, ja seepärast kutsusid Jaano Haidla tööle. "Haidlal on väga hea läbilöögivõime ja tal on ka hea nina - Näpi saeveskit juhtides tegi ta korduvalt õigel ajal õigeid otsuseid," iseloomustas Liblik uut juhatuse liiget.

Graanul Investi tehas Eestis asub Imavere saeveski kõrval. Firma on laienenud ka Leetu, kus saepurugraanuleid toodetakse Stora Enso Timberi Balti tootmisgruppi kuuluva Alytuse saeveski lähedal. Järgmine tehas on kerkimas Lätti, Stora Enso Timberi Launkalne saeveski külje alla.

Graanul Investi omanikeringis on erinevate firmade kaudu Sylvesteri endine finantsjuht Kuno Liblik ja tegevjuht Urmas Nimmerfeldt ning Imavere saeveski endine juhataja Peedo Pihlak ja finantsjuht Toomas Mets.

Eesti staažikaim saeveskijuht on Tõnu Järv, kes on Paikuse saeveski eesotsas olnud alates 1997. aasta septembrist. "Mina ei kavatse küll veel kohta maha panna, sest tegemist Paikusel jätkub - meil on suured arenguplaanid," lausus Järv.

Aprilli algul siirdus üheksa aastat Toftani eesotsas olnud Tiit Kolk tööle puitlaastplaate tootvasse ASi Repo Vabrikud juhatuse esimeheks. Kolk põhjendas lahkumist uue huvitava eneseteostusevõimalusega. Toftani tegevjuhiks sai OÜ Vara Saeveski senine juhataja Martin Arula.

Eelmise aasta detsembri algul oli tegevjuhi vahetus Eesti suurimas, Imavere saeveskis. Kuus aastat ettevõtet juhtinud Peedo Pihlak lahkus omal soovil ja tema asemele sai senine tootmisjuht Marek Moorits.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing