Parim koduvein

Heidi Vihma 18. august 2006, 00:00

Haapsalus toimunud Koduvein 2006 finaalis valiti parimaks koduveiniks õunavein "Sügiskuld", mille autor on Mare Heldema Läänemaalt Keedika külast.

Finaali jõudis 12 veini, nende hulgas oli nii õuna- kui ka marjaveine. Teise koha sai musta- ja punasesõstravein, kolmas koht läks vaarikaveinile. Esinduslikku žüriisse kuulusid sommeljeed Tarvo Sarapuu ja Marko Peek, ärimees Viktor Siilats, kunstnik Liivia Leškin, Portugali veinikaupmees Paulo Jorge de Castro Ribeiro, veinispetsialist Aarne Pajula, restoraniomanik Sirje Ginter ja Tiiu Kosin Areto toidulaborist. Hinnati nii lõhna, värvi kui maitset. Lõpuks müüdi veinid oksjonil maha, võiduveini hind tõusis 500 kroonini.

"Eestlaste veinimaitse on muutnud," kommenteeris peakorraldaja Marko Matvere, "iga aastaga lähevad veinid järjest kuivemaks, magusat veini enam ei armastata."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing