Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sõnastik

Heidi Vihma 18. august 2006, 00:00

Gazpacho on hispaania supp, mis on valmistatud kurgist, tomatist, sibulast, paprikast, saiast, maitsestatud oliiviõli ja küüslauguga.

Serveeritakse jääkülmalt, mõnikord lisatakse serveerimisel saiakuubikuid, hakitud sibulat, kurki või muud.

Nimetus pärineb kulinaariaentsüklopeedia "Larousse Gastronomique" andmetel araabia keelest ja tähendab leotatud leiba.

Kuigi mõne restorani menüüs on gazpacho olemas aastaringselt, saab parimat gazpacho't just nüüd, meie enda värsketest kurkidest ja tomatitest.

Okroška on külm kalja-köögiviljasupp vene köögist.

Serveeritakse koos sektoriteks lõigatud kõvakskeedetud muna, hakitud värske kurgi, sibula ning hapukoorega. Võimalikud mitmesugused variandid: mõnikord lisatakse külma looma- või kanaliha, keelt või sinki, sobib ka soolalõhe.

Tarator on külm jogurti-kurgisupp bulgaaria köögist, mis on maitsestatud soola, hakitud küüslaugu, peterselli või tilliga, mõnikord ka kreeka pähklite või purustatud mandlitega.

Meie restoranimenüüdes enamasti külma kurgisupi nime all.

Oli maailmakuulsa dirigendi Kurt Masuri lemmikroog. Bulgaarlaste pikeaelisuse põhjuseks olevatki igapäevane jogurtisöömine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing