Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Starmani kasum kolmekordistus

Tarvo Vaarmets 22. august 2006, 00:00

Telekomifirma kasum kasvas eelmise aasta sama perioodi 3,5 miljonilt kroonilt 12,6 miljonile kroonile ehk veidi üle kolme ja poole korra. Siinkohal aga tuleb tugevalt rõhutada eelmise aasta teise kvartali erakorralisi kulusid esmaemissiooni näol, mis võrreldava perioodi kasumit oluliselt vähendasid ja taolise hiigelkasvu võimalikuks tegid. Selle aasta esimese kvartaliga võrreldes oli puhaskasum samas suurusjärgus.

"Kasumi kasv on niivõrd suur võrdlusbaasi tõttu, sest eelmise aasta teises kvartalis oli ettevõttel erakorralisi kulusid, eelkõige IPO-kulud," tõi kasumi mitmekordistumise peapõhjuse välja ka Starmani juhatuse esimees Peeter Kern.

Ometi ei tähenda see, et tulemusi võiks teenimatuteks pidada. Nii käive kui ka kasum isegi ületasid veidi analüütikute ootusi.

Ilusaid numbreid võib seostada nii õnnestunud pikemaajalise tegevusega investeeringute ja müügi osas kui ka oskuslike lahendustega esimese poolaasta kulude juhtimisel, on kirjas Starmani börsiteates.

Starmani käive kasvas teises kvartalis 25%, 47 miljonilt kroonilt 58,9 miljonile kroonile.

"Käive oli kergelt üle ootuste, kasum natuke rohkem üle ootuste," kommenteeris tulemusi investeerimispanga LHV analüütik Erki Kert.

Osava kolmikpaketiteenuse välja töötanud Starman suutis kaabeltelevisiooni ja internetiga koos edukalt müüa ka klassikalist lauatelefoniteenust.

Kert sõnas, et nende jaoks telefoniteenuse suurenenud osa üllatus ei olnud, sest sama tendentsi oli just tänu kolmikpakettidele näha juba varemgi.

Klassikalisse telefoniteenusesse usub ka Starmani juht Peeter Kern: "Telefoniteenuse kasv oli pisut üle ootuste ja see oli võrdlusbaasi kõrval teine tegur, mis kasumit üles vedas. Kõik on kinni hinnas. Suur kuumaks on see, mis on inimesi eemale peletanud, meie aga pakume telefoniteenust kolmikpaketis enam-vähem kauba peale," ütles Kern. Ka edaspidi on rõhk eelkõige kolmikpakettide arendamisel.

Starmani aktsia tegi eile mitme kuu suurima käibe ja kerkis 1,45% võrra, 55,76 kroonile. Täna oodatavalt tõus jätkub.

Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil hindas tulemusi oodatust veidi paremateks, mistõttu ta ootab nüüd kogu aasta prognooside ületamist.

Eriti tõi analüütik välja kasumlikkuse kasvu. "Ettevõte suutis kulusid edukalt kontrolli all hoida, seda isegi eelmise aasta IPO-kulusid arvestades," kommenteeris aruannet Danil.

Danil viitas ka kiirele kasvule telefoniteenuste osas ning märkis samas, et interneti ja kaabeltelevisiooni suhtes olulist kasvu ei ole toimunud. "Kolmikpakettide müük aitab kliente hoida," tõi ta välja telefoniteenuse kasvu peamise põhjuse.

Tuleviku suhtes on Danil tasakaalukalt optimistlik: "Konkurents on telekomi alal Eestis tihe, seni on Starman suutnud säilitada tugeva positsiooni. Usun, et nad suudavad seda ka hoida. Kuid võrgu laienemist ma ei näe, sest on piirid, kuhu võrku tasub vedada." Potentsiaali näeb ta veel hindade tõstmises ning digi-TV levikus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing