PM: Kütus võib taas kallineda

23. august 2006, 08:04

Eile 14 krooni piirile kukkunud kütuse hind ei pruugi sellele tasemele kuigi kauaks jääda, sest maailmaturul oodatakse nafta jätkuvat kallinemist.

Suuremad kütusemüüjad teatasid eile 55sendisest hinnalangusest, sest nende jaoks on kütuse sisseostuhinnad märkimisväärselt alanenud. See oli nädala jooksul juba teine hinnalangetamine, sama palju alandati hindu ka eelmise nädala esimeses pooles. Enim müüdud bensiin 95 maksis eileõhtuse seisuga Neste automaatjaamades 13 krooni ja 95 senti, kirjutab Postimees.

Hansapanga makroanalüütiku Maris Lauri hinnangul ei ole poole aasta perspektiivis siiski paista, et nafta hinnad pöörduksid jäädavalt langusele. 'Pigem on tõenäoline tasane, kuid püsiv hinnatõus,' rääkis ta. 'Järske hüppeid praegu küll ei paista.'

Samas tunnistas ka Lauri, et midagi kindlat ennustada ei saa, sest selleks on nafta hind liigses sõltuvuses päevapoliitikast. Ka majanduslikud põhjused ei viita praegu märkimisväärsele langusele. 'Ameerika Ühendriikide majanduskasv on küll pisut aeglustumas, kuid Aasia kasvab jõudsalt edasi ja suurenev nõudlus sealt ei kao,' lausus analüütik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing