Soome turismispetsialistid: Narvat ootab ees Soome turistide voog

23. august 2006, 16:54

Lähiaastatel, tõenäoliselt juba järgmisel suvel, tuleb Narval ja Narva-Jõesuul võõrustada hulgaliselt Soome turiste, kirjutab Põhjarannik.

Selles on veendunud Kotka ja Helsingi turismifirma esindajad Silja Niskanen ja Anna-Kaisa Lavikainen. Paljuski aitab Narva populaarsusele kaasa Kotka-Sillamäe praamiühendus.

„Narva on Soome turistidele uudis, tõeline avastus,“ arvab Kotka turismiinfopunkti juhataja Silja Niskanen. Silja ja Anna-Kaisa tulid sel aastal Narva tavaliste turistidena. Puhas ja ilus linn ning hea teenindus oli neile meeldivaks üllatuseks. Naiste sõnul on jalgsi Venemaale minek neile eksootika.

Kui Narvas midagi puudu jääbki, siis on see soomlannade hinnangul turundus.

„Nüüd, kui on olemas Sillamäe-Kotka praam, on Ida-Soome elanikel märksa mugavam just sealtkaudu Eestisse tulla. Sillamäelt on aga Narva ja Narva-Jõesuusse juba otsetee. Turistid on Tallinna risti-põiki läbi uurinud, hinnad on seal aga Soome omadega võrreldavad,“ ütles Silja Niskanen.

Seni ei tea enamik soomlasi Narvast aga midagi.

Milline reklaam Narvale oleks võimalikult tõhus? Niskaneni arvates tasuks eelkõige võtta ühendust turismifirmadega ja korraldada nende esindajatele tutvustav visiit. Mis puudutab reklaami meedias, siis ilmselt annaksid parima efekti kirjutised naisteajakirjades, mis Soomes on väga populaarsed.

„Teenindus meeldis meile. Paljudes kohtades räägitakse turistidega inglise keeles, kord aga pöörduti meie poole täiesti korralikus soome keeles, kuigi loomulikult ei pretendeeri me sellele, et nii väikese riigi keelt osataks,“ ütles Anna-Kaisa Lavikainen.

Soomlased ühendavad puhates tavaliselt meeldiva kasulikuga. Eestisse ei tulda mitte ainult ajaloolisi mälestusmärke ja looduslikult kauneid paiku uudistama, vaid tihti ka kaupade ja teenuste järele, mis Soomes on kordades kallimad.

„Viimastel aastatel pole ma kordagi kodus Kotkas ilusalongis käinud,“ tunnistas Niskanen. Narvas käisid mõlemad daamid ka ühes ilusalongis, kus nad jäid rahule nii teeninduse kui hindadega. Niskanen lasi endale teha seljamassaaži, mis läks talle maksma kõigest 100 krooni (alla 10 euro), kodus maksaks ta sellesama protseduuri eest vähemalt 30 eurot. Lavikainen jäi väga rahule 150 krooni maksnud pediküüriga, mis Helsingis maksab 35 eurot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing