Merko kaitses end ajalehe väidete eest

ÄP 24. august 2006, 00:00

Ekspress kirjutas, et Eesti Post müüs Merkole odavalt krundi Narva maanteel. Seejärel andis Merko osa krundist, kuhu tuli avalik tee, linnale ning sai selle eest linnalt naaberkrundi. Hiljem müüs Merko krundi nõukogu esimees Toomas Annusele kuuluvale firmale Veeilu hinnaga 13 600 krooni ruutmeeter, samas kui turuhind oli kuni 21 000 krooni. Seotud osapoolega tehingu kohta ei edastanud Merko ka börsiteadet.

"Kinnistu asendist ja turusituatsioonist tulenevalt oli mõistlik kinnistule rajada hotell ning kuna Merko Ehitus ei tegele pikaajaliste kinnisvarainvesteeringutega, müüdi 21. septembril 2005. aastal kõnealune Kinnistu E.L.L. Kinnisvara 100% tütarfirmale OÜ Veeilu hinnaga 30 miljonit krooni, millele lisandus käibemaks," põhjendas Merko.

Lisaks muule määras kinnistu hinna ka ehitusmaht. "Kui kinnistule saaks ehitada 8korruselise hoone asemel näiteks 25korruselise, muutuks ehitusõiguse maht ning kinnistu müüdava pinna ruutmeetri hind võib kasvada ka näiteks kolmekordseks. Seetõttu ei ole ilma ehitusmahtu arvesse võtmata maa ruutmeetrihindade võrdlus adekvaatne," seisab kommentaaris.

Merko Ehitus ei koostanud Narva maantee kinnistu müügi kohta börsiteadet, sest tegemist oli ettevõtte jaoks tavapärase, oma mahult ebaolulise ning turutingimustel läbi viidud äritehinguga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing