Finantsinspektsioon kontrollib võimalikku siseteabe väärkasutamist PTA aktsiatega kauplemisel

25. august 2006, 13:52

Finantseinspektsioon (FI) teatas, et uurib PTA aktsiatega kauplemist, mis eelnes ja järgnes firma poolt avaldatud aktsia hinda mõjutanud uudisele.

'Finantsinspektsioon jälgib regulaarselt börsil kaubeldavate väärtpaberitega tehtud tehinguid ning analüüsib alati emitentide poolt oluliste uudiste avaldamisele eelnevat ja järgnevat kauplemist,' sõnas FI juhatuse esimees Raul Malmstein.

'Inspektsioon menetleb PTA aktsiate kauplemisega seonduvat ning kontrollib võimalikku siseteabe väärkasutamist. Siseteabe väärkasutamine on kuritegu, seega on Finantsinspektsioonil võimalik antud asjas läbiviidava järelevalvemenetluse tulemusena esitada vajadusel prokuratuurile avaldus kriminaalmenetluse alustamiseks,' lausus Malmstein.

FI juht lisas, et tulenevalt Finantsinspektsiooni seaduses sätestatust ei ole järelevalvemenetlus avalik, seepärast ei ole ka täiendavate kommentaaride andmine võimalik.

22. augustil pärast turu sulgemist edastas PTA börsile uudise firma laienemisplaanidest, mille peale PTA aktsia hind järgmisel päeval 15% tõusis. Samas tõusis huvi aktsia vastu juba 22. augustil, mil napilt enne turu sulgemist tehti PTA kohta keskmisest tunduvalt suurem tehing 1000 aktsiaga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing