Ülemiste kõrgepingealajaama uuendab AS Merko Ehitus

28. august 2006, 16:38

OÜ Põhivõrk ja AS Merko Ehitus allkirjastasid täna lepingu Ülemiste 110 kilovoldise alajaama renoveerimiseks.

Põhivõrgu teatel ehitatakse projekti raames alajaama uus 110 kilovoldine kinnine jaotla, kuhu ühendatakse uutele vundamentidele tõstetuna kaks olemasolevat trafot, kaks õhuliini ning uus Ülemiste-Lasnamäe kaabelliin. Välja ehitatakse uus õlikogumis- ja eraldussüsteem ning alajaama hoone.

„Alajaam, mis varustab elektriga nii Lennujaama kui ka Ülemiste piirkonna tarbijaid, on hetkel halvas seisukorras ,“ rääkis Põhivõrgu projektijuht Reigo Haug. „Seal on kasutusel abikorras saadud võimsuslülitid, maandus- ja õlikogumissüsteem ei vasta kaasaegsetele nõuetele ning alajaama omatarbe osa on vananenud.“

Hankele kvalifitseeriti kaheksa ettevõtet. Pakkumised esitasid ABB AS, AS Elektriteenused, Eltel Networks AS, Empower EEE AS, AS Merko Ehitus ja AS Siemens. Soodsaim oli ASi Merko Ehitus põhipakkumine hinnaga 41,2 miljonit krooni. Uuendatud Ülemiste alajaama lõplik valmimine on planeeritud 2008. aasta maisse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing