Läti Parex pank kritiseerib Rootsi ametkondade aeglust

29. august 2006, 09:33

Maikuus Rootsis kontori avanud Läti Parex pank kritiseerib Rootsi ametkondade aeglust, mis on pangale maksma läinud nii mõnegi kliendi.

Juba mitu kuud on pank oodanud vastust, kas Rootsi hoiusekindlustus, mis garanteerib hoiustajale panga võimaliku pankroti korral hoiuse summast kuni 250 000 Rootsi krooni väljamaksmise, laieneb ka Parex pangale. 'Me kaotame selle (teadmatuse) pärast väga palju kliente ja see õõnestab ka Rootsi klientide usaldust meie vastu,' ütles panga juht Rootsis Evita Kezbere Rootsi päevalehele Dagens Nyheter.

Praegu kehtib Parex panga Rootsi kontoris Läti hoiusekindlustus, mis garanteerib hoiuse kuni 120 000 Rootsi krooni suuruses summas. Mitmed potentsiaalsed kliendid ootavad aga Rootsi hoiusekindlustuse kehtimahakkamist. Pangal on praegu 150 klienti, kuid Kezbere sõnul on pangas konto avamise vastu huvi tundnud enam kui tuhat inimest.

Rootsi hoiusekindlustusega tegelev amet põhjendab viivitust personalinappusega ning lubab Läti pangale vastust hiljemalt septembris. Tõenäoliselt laieneb Rootsi hoiusegarantii ka Läti Parexile. Süüdistused tahtlikus viivitamises lükkab amet tagasi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing