Praeguste PTA aktsionäride osalus kahaneb uues PTAs 5,1 protsendini

29. august 2006, 11:33

Silvano ülevõtmise tulemusena kahaneb praeguste PTA aktsionäride osakaal uues kontsernis 5,1 protsendile, teatas firma Tallinna Börsile.

PTA Grupp AS omandab kuni 100% Silvano aktsiatest. Silvano tütarettevõtjate hulgas on Läti juhtiv naistepesu tootja AS Lauma Lingerie, Valgevene juhtiv naistepesu tootja SP ZAO Milavitsa ning rõivaste ja naistepesu jaemüügiketi operaator ZAO Linret. Nimetatud ettevõtted koondatakse seega uue struktuuriga PTA alla.

Sisuliselt liidetakse hiiglane kääbikuga - Silvano 2005. aasta käive oli 63 ja kasum 4,1 miljonit eurot, PTA käive samal perioodil oli 7,3 ja kahjum 0,21 miljonit eurot. Tänavu esimesel poolaastal oli Silvano käive 35 ja PTAl 3,9 miljonit eurot. Kasum vastavalt 3,3 ja 0,19 miljonit eurot.

Tehingu lõpptulemusena saab PTA suuraktsionäriks praegune Silvano põhiomanik Alta Capital Partners (ACP), kelle omandusse jääb eeldatavalt 73,8% PTA aktsiatest, institutsionaalsed investorid saavad 21,1% ja praegused PTA aktsionärid 5,1% kogu uue kontserni aktsiakapitalist.

Ühinemine ei vii PTAd börsilt, sest ACP on seisukohal, et aktsiate jätkuv noteerimine avaldab positiivset mõju kontserni väljavaadetele ning on kokkuvõttes kasulik selle omanikele ning töötajatele, seisis teates.

Vähe sellest, tegelikkuses on PTA juhatus hoopis ette valmistamas aktsiate üleviimist Tallinna Börsi Investornimekirjast Põhinimekirja. See samm suurendab eeldatavalt aktsiate likviidsust ning ettevõtte vastutust investoritega suhtlemisel.

PTA Grupp kavatseb läbi uue koosluse jätkata ambitsioonikat laienemist põhiliselt Venemaal ja SRÜ riikides. Näiteks opereerib Linret hetkeseisuga viit 'Oblicie' naistepesu poodi, kuid 2008. aasta lõpuks kavatsetakse soodsate tingimuste korral avada kuni 90 'Oblicie' poodi.

PTA aktsia on ühinemisuudisest tingitud eufooriast üle saanud ning pea 62 krooni tasemelt allapoole tulnud, makstes täna kell 11:22 Tallinna Börsil 46.94 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing