TietoEnator ostetakse ära?

Raivo Sormunen 30. august 2006, 00:00

Eile oli Euroopa börsidel üks paremini liikuvaid aktsiaid TietoEnator Oyj, kuna turgudel levisid spekulatsioonid, et Põhjamaade IT-teenuse pakkujale võidakse teha ülevõtmispakkumine. Sel aastal 27 protsenti odavnenud aktsia tõusis eile pärastlõunaks Helsingi börsil 6,9%, tasemeni 22,36 eurot.

Turgudel levivad praegu spekulatsioonid, et kui brittide arvutiteenuse pakkujal LogicaCMG Plc-l ei õnnestu osta Rootsi firmat WM-data AB, võib ta hakata noolima TietoEnatori. Samuti ei välistata võimalust, et firma ostab ära mõni investorite grupp.

LogicaCMG nõustus maksma WM-data eest 11,9 miljardit Rootsi krooni ehk 27,75 krooni aktsia kohta. Kui WM-data hüppas ülevõtmispakkumise peale 21. augustil 27 kroonile, siis vaikselt on aktsia hakanud järele andma ja liikus eile 25,7 kroonil.

Suurematest tegijatest hoidsid eile Euroopas positiivset meeleolu üleval kaevandusfirma Antofagasta ja ehitusmaterjalide tootja CRH üle ootuste head majandustulemused.

Rekordiline vase hind aitas tõsta Antofagasta poolaastakasumit 78 protsenti, 652,6 miljoni dollarini. Aktsia lisas oma hinnale Londoni börsil 2,8% ja liikus 445 pennil.

Iiri ehitusmaterjalide tootja CRH poolaasta kasuminumber hüppas 33% ja ulatus 396,8 miljoni euroni. Ettevõtte tulemusi toetas teede ja mitte-eluruumide ehitamine USAs, mis tõstis nõudlust kruusa, tsemendi ja asfaldi vastu. Aktsia lisas hinnale 1,6% ja liikus 26,60 eurol.

Positiivsust on lisanud ka kõrgele roninud Saksa tarbijate usaldusindeks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing