Infortar on pantinud 12,7 miljonit Tallinki aktsiat

30. august 2006, 14:40

Tallinki juhtkonnale kuuluv AS Infortar on pantinud 12,7 miljonit Tallinki aktsiat, selgub Finantsinspetktsiooni veebilehelt.

'Raha läks vaja investeerimiseks,' sõnas Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt. Börsiregulatsioonile viidates keeldus ta täpsustamast, kas laenu eest märgiti juurde ka Tallinki aktsiaid. Hanschmidt on ka Tallinki nõukogu liige. 'Ega Infortar ainult Tallinkisse ei investeeri, meil on muud tegevused ka,' lausus Hanschmidt. Panditud aktsiate turuväärtus on 731 miljonit krooni.

Vastavalt tuumikaktsionäride vahel sõlmitud kokkuleppele osales Infortar Tallinki aktsionäridele suunatud täiendavas aktsiaemissioonis, mis lõppes sel nädalal.
Firma märkis juurde 299 miljoni krooni eest 5,4 miljonit aktsiat. 6,4 miljonit märkimisõigust on Infortar maha müünud. Hanschmidti kinnitusel märkisid lubatud koguse aktsiaid ka teised lepingulised: 'Kui me kuhugi alla kirjutame, siis me seda ka täidame,' teatas ta.
Suuraktsionärid Infortar, Citigroup, Danske Capital ja Firebird Management märkisid aktsiaid kokku ligi 60 miljoni euro (939 miljoni krooni) eest. Kokku märgiti uusi aktsiaid 1.48 miljardi krooni eest.

Märkimistulemustega oli Hanschmidt rahul. 'Emissioon märgiti ju 95% ulatuses täis, investorid näitasid, et see on õige asi,' oli ta rõõmus. 'Firma on Silja Line" ära ostnud, uued liinid avanud,' loetles ta põhjusi, miks Tallinkisse investeerida.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing