PM: Järjekord kruvib idapiiril pingeid

30. august 2006, 08:02

Pärast seda, kui Eesti-Vene piiril passimisest tüdinenud veokijuhid sulgesid sissepääsu Narva linna, saatis Eesti välisministeerium Venemaale noodi.

Ministeerium juhtis oma eilse noodiga Vene poole tähelepanu kriitilisele olukorrale Eesti-Vene piiril ning avaldas lootust, et naaberriigi ametivõimud astuvad samme tekkinud olukorra normaliseerimiseks, vahendas Postimees BNSi.

Transpordi ametiühing kutsus omakorda peaminister Andrus Ansipit jõuliselt sekkuma piiriületusprobleemidesse Narvas, Koidulas ja Luhamaal, sest järjekordadesse kogunenud paari tuhande veokijuhi kannatus hakkab katkema.

Veokijuhtide kannatus katkes juba esmaspäeval, kui 150 kaugsõiduautojuhti sulgesid Narva linna piiril sõidutee. Sel päeval oli järjekorra pikkus kuni kaks kilomeetrit, kuid nädalavahetusel ulatus see üle nelja kilomeetri.

Probleemi lahendamisega tegeleb ka siseministeerium ning juba reedel alustasid minister Kalle Laaneti alluvad välisministeeriumiga läbirääkimisi, et saata nende kaudu signaal Venemaale. 'Probleem on Vene poole läbilaskevõimes ja meie andmetel on kivi idanaabri tolliametnike kapsaaias,' ütles Laanet

Üks ja tulevikku vaatav lahendus puudutab telefoni või e-posti teel toimiva registreerimissüsteemi ülesehitamist. See tähendab, et piirilt jagatakse Eesti logistikafirmadele reaalajas infot järjekordade kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing