Trammi- ja trollijuhid lähevad homme madala palga pärast piketeerima

30. august 2006, 15:14

Transpordi ametiühing korraldab neljapäeval algusega 13.45 Tallinnas Trammi- ja Trollikoondise peahoone ees töötajate piketi, millega nõutakse palgatõusu.

Ametühingu teatel toetavad piketti ka Tallinna Autobussikoondise bussijuhid ja lukksepad, kellest esimestel on palka juba tõstetud. Autobussikoondise nõukogu otsustas tõsta bussijuhtide palku 20 protsenti alates augustikuust.

„Tervitame küll hiljutist palgatõusu AS TAK bussijuhtidel, kuid loodame ka ise samaväärsele kohtlemisele,” kommenteeris Alexander Martynenko, ametiühingu peausaldusisik trammi- ja trollipargis.

„Leiame, et ühistranspordiga tegelevad ettevõtetes ei peaks konkureerima omavahel tööjõukuludes. Palgaerinevus põhjustab vaid töötajate puudust ja teeninduse kvaliteedi langust,” lisas Transpordi Ametiühingu autobussikoondise peausaldusisik Oleg Tšubarov.

Täna arutas olukorda ka Transpordi Ametiühingu juhatus, kes toetab täielikult trammi- ja trollijuhtide nõudmisi. „Neil on kogu ametiühingu toetus, et homsel piketil palgatõusu nõuda ja vajadusel hiljem ka muid aktsioone oma eesmärgi nimel korraldada,” ütles Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing