America Online'i tasuta tarkvara kuulutati pahavaraks

Enn Heinsoo 31. august 2006, 00:00

Stopbadware.org hoiatab inimesi kasutamast America Online'i tasuta tarkvara AOL 9.0, sest see sarnaneb omadustelt pahavaraga.

StopBadware.org-i raporti kohaselt muudab tasuta America Online'i tarkvara kogumik 9.0 veebilehitsejat ning teisi operatsioonisüsteemi osasid ilma kasutajat teavitamata. Samuti olevat tarkvara keeruline arvutist eemaldada ning tavakasutaja ei saavatki aimu sellest, et paljud komponendid jäävad siiski arvutisse.

Pahavaraks kutsutakse erinevaid programme, mis üritavad kasutaja arvutisse lisakomponente paigaldada ilma kasutajaid nende eesmärkidest teavitamata. Selline tegevus võib viia ka turvariskini. Kirjeldatud omadused on tavaliselt ka erinevatel luure- või reklaamtarkvaradel, mis on koondnimetusega paha- või halbvara.

Grupi tähelepanu America Online'i tarkvarale juhtisid kasutajate kaebused. Täielik pahavaraks nimetamine on siiski veel ootel, dialoog AOLi ja StopBadware.org-i vahel on alanud.Oodata on veel lõplikku AOLi otsust edasise tegevuse osas, kuid ametlikus teates rääkis America Online'i esindaja, et probleemiga tegeletakse ning ilmselt peagi väljastatakse tarkvarale uuendus, mis kõrvaldab programmi ebamugavused.

Organisatsioon StopBadware asutati selleks, et aidata kasutajatel tuvastada kahjulikku tarkvara. Grupp koosneb Harvardi ja Oxfordi spetsialistidest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing