Infortar pantis 12,7 miljonit Tallinki aktsiat

ÄP 31. august 2006, 00:00

"Raha läks vaja investeerimiseks," sõnas Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt. Börsiregulatsioonile viidates keeldus ta täpsustamast, kas laenu eest märgiti juurde ka Tallinki aktsiaid. Hanschmidt on ühtlasi Tallinki nõukogu liige. "Ega Infortar ainult Tallinkisse ei investeeri, meil on muud tegevused ka," lausus Hanschmidt. Panditud aktsiate turuväärtus on 731 miljonit krooni.

Vastavalt tuumikaktsionäride vahel sõlmitud kokkuleppele osales Infortar Tallinki aktsionäridele suunatud täiendavas aktsiaemissioonis, mis lõppes sel nädalal.

Firma märkis juurde 299 miljoni krooni eest 5,4 miljonit aktsiat. 6,4 miljonit märkimisõigust on Infortar maha müünud. Hanschmidti kinnitusel märkisid lubatud koguse aktsiaid ka teised lepingulised: "Kui me kuhugi alla kirjutame, siis me seda ka täidame," teatas ta.

Suuraktsionärid Infortar, Citigroup, Danske Capital ja Firebird Management märkisid aktsiaid kokku ligi 60 miljoni euro (939 miljoni krooni) eest. Kokku märgiti uusi aktsiaid 1,48 miljardi krooni eest.

Märkimistulemustega oli Hanschmidt rahul. "Emissioon märgiti ju 95% ulatuses täis, investorid näitasid, et see on õige asi," rõõmustas ta. "Firma on Silja Line'i ära ostnud ja uued liinid avanud," viitas ta Tallinki arengule.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing