Põhjarannik: Venemaa kaasab elanikud Eesti piiri valvamisse

31. august 2006, 09:01

Leningradi oblasti piirivalvevalitsuse töötajad ootavad piiritsooni valvamisel elanike abi, kirjutab Põhjarannik.

Leningradi oblastivalitsuse pressikeskus teatas, et „Vene Föderatsiooni Leningradi oblasti piirivalvevalitsuse töötajate arvates ei saa piirivalveorganid riigipiiri valvamise ja piirivalve väeüksuste komplekteerimise tingimustes palgaliste sõjaväeteenistujatega läbi, kaasamata aktiivselt piiri valvamisse kohalikku elanikkonda“.

Loode-Venemaa piiri valvajad märgivad, et pärast Vene-Eesti piirilõigu moodustamist sattusid piirivalve allüksused alale, mis varem oli regiooni sisemaa. Seepärast tuleb piirivalvuritel uues paiknemiskohas hakata taas nullist elanikkonnaga sidemeid looma ja nn piiritunnet kasvatada.

„Vabatahtlikud rahvamalevlased osutavad piirivalvuritele tähelepanuväärset toetust. Malevlased peavad teenistust võrdselt piirivalveüksuste liikmetega, nende soodustused ja tunnustamise kehtestavad kohalike omavalitsuste juhid, kooskõlastades need piirivalvevägede esindajatega,“ märkis Leningradi oblastivalitsuse pressisekretär Igor Orlov.

Kõikide piiri valvamisega seotud küsimustega soovitatakse regiooni elanikel pöörduda Leningradi oblasti piirivalvevalitsusse või lähima kordoni komandöri poole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing