Maailma mõjukaim naine on Angela Merkel

ÄP 04. september 2006, 00:00

Merkeli kosmiline tõus oli põhjustatud ainuüksi sellest, et "ta on ainus juhtivate tööstusriigi naissoost riigipea", kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg poliitiku kiiret esiletõusu Joel Himmelberg Saksamaa Marshali fondist.

Mullune esimene, USA välisminister Condoleezza Rice on langenud teiseks. Kolmaski on poliitik, Hiina asepeaminister Wu Yi. Järgmistel kohtadel on ärinaised. Forbesi teatel moodustavad kolmandat korda koostatud maailma 100 mõjukaima naise edetabelis kolmandiku tipp-poliitikud.

Lähinaabrite esindajatest kuuluvad saja mõjukaima naise hulka Soome president Tarja Halonen (44.), Läti president Vaira Vike-Freiberga (63.) ja Rootsi ärinaised Antonia Ax:son Johnson (71.), kes on firma Axel Johnson grupi nõukogu esimees, ning Telia Sonera Rootsi juht Marie Ehrling (85.).

Ajakirja Fortune koostatava maailma mõjukaimate ärinaiste eelmist edetabelit juhtis internetifirma eBay tegevjuht Meg Whitman.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing