Tüütutest klientidest saab kerge vaevaga lahti

Mari-Liis Järg 04. september 2006, 00:00

Kas te olete käinud viimasel ajal teenindusasutustes, olgu need siis kauplused või muud teeninduskohad, ning olete kogenud, et olete üleliigne? Mina olen. Ja pean ütlema, et palju kordi.

Kuidagi on jäänud hinge kriipima tunne, nagu oleks inimeste parem elujärg ja suurem ostuvõime viinud selleni, et heade teenindajate ressurss on otsa saanud ja kohapeale on jäänud vaid kehvad keskpärased ja saamatud algajad. Sellest kannustatuna panin kirja äraspidise "soovituste" nimekirja nendele teenindusasutustele, kes klientidetulvaga hakkama ei saa. Kui teil lugedes tekib tunne, et see pole küll tõsi ja tegu on ilmse liialdusega, siis pean tõdema, et need "näpunäited" on kahjuks üldistatud Eesti teeninduse näidete varal.

Seega võiks igaüks, kelles need punktid emotsioone tekitasid, vastata oma teenindamist/teenindust analüüsides, iga punkti juures "jah" või "ei" ning seejärel mõelda, millest saadud tulemus räägib. Vihjena võin lisada, et igas punktis saadud "jah" viitab suurema muutuse vajadusele. Ja veel üks küsimus - kas te olite end hinnates ikka aus?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing