Üle poole Eesti elanikest sööb kala vähemalt korra nädalas

04. september 2006, 11:47

Eesti Kalaliidu tellimusel korraldas TNS Emor sel suvel kala ja kalatoodete uuringu, mille kohaselt sööb kala korra nädalas üle poole elanikkonnast.

Uuringu põhieesmärgiks oli välja selgitada, kuidas kala tarbitakse ja ostetakse, kuidas ollakse kalavalikuga rahul, mida eelistatakse ning milliseid kalatoodete marke tuntakse.

Oma arvamust avaldasid 15-74aastased Eesti elanikud. Selgus, et 92% eestimaalastest tarbib kala. 57% eestimaalastest söövad kala või kalatooteid vähemalt korra nädalas. Kala sagedasemateks tarbijateks on 35-64aastased inimesed ja maapiirkonna elanikud. Need, kes kala ei söönud, olid enamasti alla 24aastased.

Kaubandusvõrgus pakutava kala valikuga olid inimesed üldiselt rahul. Kõige enam tekitas tarbijatele muret värske või jahutatud mageveekala kesine valik. Elanikkonna elatustaseme paranedes võib oodata suurenevat nõudlust nii värske kui ka jahutatud lõhe, forelli ja mageveekala, samuti suitsutatud lõhe ja forelli ning lõhe- ja forellimarja järele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing