ÄP 5 aastat tagasi: Siseministeerium heidab Väino Sarneti juhitavale avaliku halduse büroole ette pehmust

ÄP 07. september 2006, 00:00

"Avaliku halduse büroo peaks koordineerima ministeeriumite tegevust haldusreformi läbiviimisel, ta võiks seda teha jõulisemalt," ütles siseministeeriumi asekantsler Deiv Rahumägi viis aastat tagasi Äripäevale.

Riigikontrolli hinnangul ei toimu haldusreformi keskset koordineerimist ning on määratlemata valdkonnad, milles riik soovib edu saavutada. Rahumägi sõnul on riigikontrolör Juhan Partsi kriitika haldusreformi suhtes siiski alusetu. "Siseministeeriumil on kõik võimalused ja variandid olemas, samuti pole me saanud ministrilt korraldust haldusreformi materjalid sahtlisse tõsta," ütles Rahumägi. "Esmaspäevaks-teisipäevaks valime välja, kes teeb oktoobris rahvaküsitluse, ja selgub, kui palju see maksab, 15. oktoobriks peavad omavalitsused esitama oma liitumisplaanid, nii et töö käib ja reform pole takerdunud."

Hetkeseis: Sellist bürood enam pole ning reform on sootuks unustuse hõlma vajunud, ehkki sellega peaks tegelema suisa ministri tasemel inimene - Jaan Õunapuu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing