Nafta hind langes edasi

Romet Kreek 07. september 2006, 00:00

Nafta hind jätkas ka eile langust. Barrel naftat maksis oktoobrilepingu põhjal Londonis eile pärastlõunal 67,54 dollarit. New Yorgis langes nafta hind kolme kuu madalamale tasemele ehk 68,11 dollarini.

Ehkki Iraan ei ole tuumaprogrammi lõpetanud, peavad turuosalised ebatõenäoliseks, et ÜRO kehtestab Iraani vastu sanktsioonid, mis viiksid maailma suuruselt neljanda naftatootja ekspordi piiramiseni.

Saksamaa Liidukantsler Angela Merkel välistas Iraan vastu sõjalise jõu kasutamise. Iraan on andnud mõista, et neid huvitab tuumaprogrammi rahumeelne kasutamine. USA ja teised kardavad, et islamivabariik soovib luua tuumarelva. Iraan on andnud mõista, et võib sanktsioonide korral piirata nafta eksporti. "Sõjaline valik pole valik," ütles Merkel eile.

"Turg on naftaga hästi varustatud," ütles Alžeeria endine naftaminister Sadek Boussena Bloombergile. "Puudub põhjus, miks nafta peaks maksma rohkem, kui 70 dollarit."

Bensiini hind langes New Yorgis peaaegu kuue kuu madalaima tasemeni, 1,6465 dollarini gallonist. AAA andmetel langes pliivaba bensiini hind 5. septembriks 2,72 dollarini gallonist. Kuu aja eest maksis see 3,036 dollarit gallonist.

Hiljutised troopilised tormid on USA vastu armulised olnud - ka vähenenud tormioht on mõjutanud nafta hinna langust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing