USAs taas inflatsioonihirm

Romet Kreek 07. september 2006, 00:00

USAs kasvasid tööjõukulud rohkem, kui analüütikud ootasid. See toidab inflatsioonihirmu ja tekitab kartust, et USA keskpank võib olla sunnitud 20. septembri istungil intressi tõstma. Inflatsioonihirm koos intressitõusu kartusega ning majanduskasvu aeglustumisoht panid investoreid aktsiaid müüma.

"See vihjab, et majanduses on inflatsioonilised surved, mis võib panna Fedi intressi tõstma," ütles T. Rowe Price'i aktsiakauplemise juht Andy Brooks Bloombergile.

Tööjõukulud kasvasid USAs 4,9 protsenti, võrreldes esimese kvartali üheksaprotsendise kasvuga. Analüütikud ootasid neljaprotsendilist kasvu. Kui esimeses kvartalis kasvas tööjõu produktiivsus 4,3 protsenti, siis teises kvartalis vaid 1,6 protsenti.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes kella 17.25ks 0,3 protsenti ja Nasdaq 0,8 protsenti.

Inteli aktsia hind langes 2,2 protsenti, 19,55 dollarini. Ettevõte teatas üleeile aktsiaturu sulgumise järel 10 500 töötaja koondamisest. Ilmselt koondas Intel turuosaliste hinnangul liiga vähe töötajaid (umbes 10%).

Ford sai täiendust tippjuhtkonda - Boeingu juhi Alan Mulally. Seepeale tõusis Fordi aktsia hind 3,1 protsenti, 8,65 dollarini. Citigroupi analüütikud tõstsid varasema Fordi aktsiale antud müügisoovituse hoiusoovituseks.

Siinpool lompi paistis liikumisega silma Nokia aktsia, mille hind langes 3,17 protsendi võrra, 15,28 euroni. Nokiale mõjub negatiivselt maailma majanduskasvu aeglustumisoht tuleval aastal, mis peaks tehnoloogiaettevõtete aktsiaid küllaltki oluliselt mõjutama.

Autorile kuulub Fordi aktsiaid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing