Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rasv pole ainus ülekaalulisuse põhjus

Ott Kiivikas 08. september 2006, 00:00

Õhtusel ajal võiks söögilaual vältida lihtsüsivesikuid - kõik magusad toiduained: puuviljad, jogurtid, koogid ja eelistada liitsüsivesikuid: kiudainerikkad täisteratooted, näkileivad, juurviljad.

Rasvadest võiks eelistada loomsetele rasvadele taimseid, näiteks külmpressitud oliiviõli, linaseemneõli, rapsiõli, kalast saadavaid omega-3 ja -6 rasvhappeid, pähkleid.

Samas ei tasuks minna reklaami õnge "0% rasva". Ega rasv ei ole ainus ülekaalulisuse põhjus. Piisab, kui sööte ülearu süsivesikuid, sest need talletatakse samamoodi rasvaks, kui neid energiaks ära ei kulutata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing