PM: Villu Reiljan: Arnold Rüütlil on motivatsioon Ilvesega võistelda

08. september 2006, 08:15

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan pidas praeguse riigipea võimalusi valijameeste kogus ülitugevaks ning Rüütli võitlust 'sädeleva välismaisega' väga sobilikuks.
Reiljani sõnul on Rüütli positsioon praegu ülitugev ning palju tugevam kui 2001. aastal, kirjutab Postimees. 'Oleme eraldi võttes tugevamad, kuid leping partneriga (Keskerakonnaga) tugevdab meid veelgi,' märkis Riljan.

'Ehk on juba taibatud, et Ilvest on väga raske omavalitsustes usutavalt tutvustada. Kes ta on? Kust ta on tulnud? Miks ta on nii käitunud? Need inimesed, kes oma peaga mõtlevad, tahavad neile küsimustele vastust saada ja nagu näha – neid vastuseid ei olegi nii kerge anda. Rüütli vastu midagi sädelevat välismaist vastu panna võib olla küll nupukas, aga mitte midagi rohkemat,' ütles Reiljan.

'Võtsime presidendivalimiste protsessis selge seisukoha ja oleme seda pidanud praeguseni. Rüütlil on nüüd motivatsioon võistelda Ilvesega ning see on motivatsioon, mis on vanale, elukogenud poliitikaratsule sobilik,' rääkis Reiljan.

Reiljani sõnul tema Ilvesega luurele ei läheks. 'Kui ta tuli valitsusse, siis oli ta parempoolne, pärast sai temast sots. Tema tegevus elektrijaamade erastamisel on kõigile teada, see oli riigile ohtlik. Ja on mitmeid isikuomadusi, milles ta ei kannata võrdlust Rüütliga välja,' lausus Reiljan.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing