Haridusministeeriumi uus kantsler ja uus riiklik lepitaja võivad tulla Pärnust

12. september 2006, 11:26

Pärnu abilinnapea Margus Tammekivist võib saada uus riikliku lepitaja ja koolivõrgu büroo Lääne-Eesti juhist Sirje Jõgistest uus haridusministeeriumi kantsler.

Pärnu abilinnapea, juristiharidusega Margus Tammekivi kandidatuuri kolmeks aastaks ametisse nimetatava riikliku lepitaja kohale on esitanud tööandjate keskliit, kirjutas tänane Pärnu Postimees.

Tammekivi on sellele kohale ainuke kandidaat, kuid tema ametisse nimetamine seisab ametiühingute keskliidu vastuseisu taga. Eelmisel kolmapäeval kohtusid nii tööandjad kui ka ametiühingud sotsiaalminister Jaak Aabiga, kes annab info riikliku lepitaja leidmise kohta valitsusele sel neljapäeval.

Uueks haridus- ja teadusministeeriumi kantsleriks võib saada endine Tahkuranna vallavanem ja praegune haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu büroo Lääne-Eesti piirkonna juhataja Sirje Jõgiste või endine eksamikeskuse juht Janar Holm.

Kantsleriks saada võiv Jõgiste ühtegi erakonda ei kuulu, kuid kandideeris neli aastat tagasi kohalike omavalitsuste valimisel Tahkuranna vallas Keskerakonna nimekirjas.

Jõgiste oli aastatel 1993–1999 Tahkuranna vallavanem. 1999. aastal sai ta riigikontrolli kriitika osaliseks, sest Uulu kultuuri- ja spordihoone ehituse korraldamisel jäeti välja kuulutamata riigihange.

Kolm aastat tagasi sõlmis keskerakondlasest haridusminister Mailis Reps Jõgistega kokkuleppe, et tollest saab ministeeriumi kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna juhataja, kuid pärast Repsi ministriks saanud respublikaan Toivo Maimets teda ametisse ei kinnitanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing