Poolat ähvardab valitsuskriis

13. september 2006, 14:46

Poola valitsuskoalitsiooni kuuluv vasakpoolne partei teatas, et hääletab 2007. aasta riigieelarve vastu, mis tooks kaasa ennetähtaegsed parlamendivalimised.

Samooborona ehk Omakaitse-nimelise partei liider ning ühtlasi põllumajandus- ja asepeaminister Andrzej Lepper kinnitas, et on kaotanud lootuse jõuda peaminister Jaroslaw Kaczynskiga kokkuleppele eelarves sotsiaalkulutuste suurendamise osas, vahendas ETV 24 Reutersit.

'See eelarve ei sisalda meie nõudmisi, mille suhtes olime koalitsioonipartnerite kokku leppinud. Seega pole enam koalitsiooni ja tuleva aasta kevadel toimuvad valimised,' ütles Lepper raadiojaamale TOK FM.

Lepperi sõnul on Samooborona nõus valitsuses jätkama, kui eelarves suurendatakse kulutusi haridusele, põllumajandusele ja tervishoiule. Lepper lisas, et ta peab sellist arengut siiski ebatõenäoliseks. Valitsus peaks eelarve parlamendile esitama septembri lõpuks.

Koalitsioonipartnerite vahel teravnenud lahkhelid on seotud sellega, et 12. novembril toimuvad Poolas kohalike võimuorganite valimised.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing