Kolm õde pakuvad veine maitsta

Heidi Vihma 15. september 2006, 00:00

Hotelli "Kolm õde" veinikeldris toimuvad kord kuus veinidegustatsioonid, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Kolmeks õeks nimetatud majadekompleks aadressil Pikk tänav 71 on üks Tallinna kuulsamaid arhitektuurimälestisi. Hooned pärinevad 14. sajandist, aastal 2003 need restaureeriti ja ehitati ümber viietärnihotelliks, mille juurde kuuluvad ka restoran ja veinibaar.

"Kolme õe" veinimaitsmistel peetakse võrdselt tähtsaks nii uute veinimaitsete kogemist kui seltskondlikku lõõgastust - märkmeid ei tehta, kogetu üle vahetatakse mõtteid spontaanselt tekkivates vestlusringides. Veine tutvustab selle aasta kevadest ametis olev uus sommeljee, Californias sommeljeehariduse omandanud Jennifer Mitchell. Korraga proovitakse kuut kuni kaheksat veini. Veinide juurde pakutakse sobivaid suupisteid, mis on valmistatud sommeljee enda retseptide järgi. Korralistele degustatsioonidele lisaks ollakse valmis korraldama veiniüritusi ka tellimisel, vastavalt klientide soovile.

"Kolme õe" veinikelder on väärt ka muul ajal läbiastumist, siinne veinivalik on hea ja klaasikaupa pakutakse ligikaudu 30 veini - rohkem kui kusagil mujal Eestis. Kui vähegi aega, on Jennifer valmis sealsamas ka juhuslikult sisseastunud veinihuvilistele kiirkoolituse läbi viima, kinnitab toitlustusjuht Kristjan Peäske.

Septembrikuu degustatsioon - teemaks seekord Hispaania veinid - on kahjuks juba välja müüdud. Aasta viimastel kuudel plaanitakse lisaks veinidele degusteerida ka šampanjasid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing