Saare piiga Liis Vanema enamus rahast kulub ostureisil Tallinnas

Triin Rebane 22. september 2006, 00:00

18aastase Saaremaa Ühisgümnaasiumi abiturient Liis Vanem ei saa vanematelt kindlat summat taskurahaks. Kindel on vaid iganädalane kooli söögiraha, ülejäänud raha küsib ta vanematelt juurde vastavalt vajadusele.

Liis arveldab sularahas, sest tegemist on väikeste summadega. Peamisteks kulutusteks kuus on söök-jook, trenn, riided ning kosmeetika. Riideid käib Liis ostmas Tallinnas, kus kulub umbes 2000 krooni.

Kosmeetikale kulub ligikaudu 300 krooni. Neiu käib ka tennisetrennis, kuigi aega napib. Sellele kulub 250 krooni. Transpordile raha ei lähe, samuti meelelahutusele. "Nädalavahetustel tehakse ju välja," selgitab Liis.

Liis tööl ei käi, kuid kui tekib juhutöö võimalusi, siis haarab neist kinni. "Olen ka suvel töötanud, tegin ekskursioone Kuressaares," lausub Liis. Sellega teenis ta 1000 krooni kuus, mille kulutas peamiselt riietele.

Liis peab end säästvaks inimeseks. "Välja arvatud siis, kui tegemist on väga laheda asjaga ning ilma selleta enam elada ei saa," jutustab Liis. Neiu paneb raha kõrvale, et oleks võimalus midagi osta, kui soov on.

Liis jälgib väheke ka hinnataset. Allahindlused mängivad rolli ainult Tallinnas, kust saab vahel väga odava hinnaga väga lahedaid riideid. "Kui Saaremaal on allahindlused, siis on tavaliselt ainult XL või XS suurused alles," seletab Liis. Mujalt kui riidepoodidest ta allahindlusi ei otsi.

Tüdruk jälgib ka börsil toimuvat ning plaanib kunagi aktsiaid osta. "Hea rahateenimise võimalus," leiab Liis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing