Börsikommentaar: apteegikettide aktsiad kukkusid

22. september 2006, 10:09

Kehv oli eilne börsipäev apteegikettide
aktsiatele, kirjutab Romet Kreek tänases börsikommentaaris.

Maailma suurim jaekaupmees Wal-Mart Stores teatas, et nad kärbivad geneeriliste ravimite hindu.Walgreeni aktsia hind kukkus 7,4 protsenti, 46,28 dollarini. CVSi aktsia hind kukkus 8,4 protsenti, 32,47 dollarini.

Tegu on USA kahe suurima apteegiketi aktsiatega. Hewlett-Packardi aktsia hind kukkus eile 5,2 protsenti, 34,87 dollarini. Kalifornia peaprokurör ütles, et Hewlett-Packard on lõpetanud uurijatega koostöö.

USA makromajandusnäitajad räägivad üha enam majandusaktiivsuse alanemise keelt. "Investorid ütlevad üha enam – püha lehm, see on tõesti aeglustumine," ütles Ritholtz Capital Partnersi investeerimisjuht Barry Ritholtz Bloombergile.

"See on halb ettevõtete kasumikasvule ja aktsiatele."Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,7 protsenti, 11533,23 punktini. S P 500 indeks langes 0,5 protsenti, 1318,03 punktini. Nasdaq langes 0,7 protsenti, 2237,75 punktini.

"Investoreid paneb üha enam muretsema majandus, mitte enam keskpank," ütles Bear, Stearnsi investeerimisstrateeg Frnacois Trahan. "See probleem jätkub, kuna tõenäoliselt majandus ei parane lähiajal."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2006, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing